fbpx

Тагови

Таг: бременост

besplatnite uslugi vo bremenosta odzemeni na trudnicite bez zdravstveno osiguruvanje 1featured
Бесплатните услуги во бременоста одземени на трудниците без здравствено осигурување

Откако Владата ги укина бесплатните прегледи за бременоста и бесплатното породување за жените без...

dali na rabotnicka sto e na patoloska bremenost i sleduva polna plata feat
Дали на работничка што е на патолошка бременост и следува плата во цел износ?

Одговараат од Фондот за здравствено осигурување....

dali mi sleduva k15 za godinata ako mi pocnalo porodilnoto na 4ti juni
Дали ми следува регрес за годишен одмор за 2021 година ако на 4 јуни ми почнало породилното отсуство?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за труд....

dali mozhe da mi e namalena prvata plata po poroduvanje
Дали може по породилното отсуство првата плата да ми биде намалена?

Одговара Игор Стојчевски од Македонското здружение на млади...

koga treba da se otvori porodilno otsustvo dokolku zenata e na patoloska bremenost i koga treba da se vrati na rabota featured
Кога треба да се отвори породилно отсуство доколку жената е на патолошка бременост и кога треба да се врати на работа?

Одговараат од Фондот за здравствено...

images prasaj Dali mi sleduva K 15 ako od juni do septemvri bev na patoloska bremenost a sega sum na porodilno otsustvo intro
Дали ми следува К-15 ако од јуни до септември бев на патолошка бременост, а сега сум на породилно отсуство?

Одговара Ленче Коцевска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali na firmata i sleduva finansiska pomos bidejki imame bremena vrabotena koja poradi pandemijata ne odi na rabota intro
Дали на фирмата и следува финансиска помош бидејќи имаме бремена вработена која поради пандемијата не оди на работа?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

Дали е можно да се одјави вработен од фирма за време на бременост?

Дали работодавецот има право да одјави вработена за време на бременоста? ...