fbpx

Тагови

Таг: годишен одмор

se prefrliv vo druga firma bez prekin na staz dali smeam da koristam odmor iako ne se pominati sest meseci intro
Се префрлив во друга фирма без прекин на стаж. Дали смеам да користам одмор иако не се поминати шест месеци?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за труд....

imav smrten slucaj vo semejstvoto dali mi sleduvaat slobodni denovi nadvor od godisniot odmor vo vakov slucaj intro
Имав смртен случај во семејството. Дали ми следуваат слободни денови надвор од годишниот одмор во ваков случај?

 Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

dali po neplaten mozhe da se koiristi platen godishen odmor
Дали по неплатен одмор може да се користи годишен одмор од следната година?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за труд....

images prasaj dali so dogovor na delo sleduva godisen odmor intro
Дали со договор на дело следува годишен одмор?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali zena koja e na porodilno boleduvanje posle zavrsuvanjeto na porodilnoto ja sleduva godisen odmor od taa godina intro
Дали на жена која е на породилно боледување после завршувањето на породилното и следува годишен одмор од таа година?

Одговара Оливера Лазаревска од Државниот инспекторат за...

images doznaj Se sto treba da znaete za godisnite odmori intro
Сѐ што треба да знаете за годишните одмори

После колку време работа ми следува одмор? Колку денови одмор ми следуваат? Дали може целиот одмор наеднаш да...

images prasaj Dali ako sum na boleduvanje rabotodavacot moze da mi ja namali platata i da mi zeme denovi od odmor
Дали ако сум на боледување работодавачот може да ми ја намали платата и да ми земе денови од одмор?

Одговара Наташа Петковска од Хелсиншкиот комитет за човекови...

ako rabotodavacot go raskine dogovorot za vrabotuvanje pred istiot da istece dali treba na vraboteniot da mu isplati godisen odmor terenski dodatok hranarina dodatoci za prevoz i drugi nadomestoci
Ако работодавачот го раскине договорот за вработување пред истиот да истече дали треба на вработениот да му исплати годишен одмор, теренски додаток, хранарина, додатоци за превоз и други надоместоци?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali imaat pravo da mi go odzemat odmorot bidejki za vreme na pandemijata rabotev so skrateno rabotno vreme a zemav plata vo celosniot iznos
Дали имаат право да ми го одземат одморот бидејќи за време на пандемијата работев со скратено работно време, а земав плата во целосниот износ?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...