fbpx

Тагови

Таг: инвалидитет

na koja vozrast moze da odi vo penzija lice so utvrdena invalidnost od 70 featured
На која возраст може да оди во пензија лице со утврдена инвалидност од 70%?

 Одговара Севиме...

images prasaj Dali lice so invaliditet vraboteno vo administracija treba da bide prijaveno kako invalid vo zdravstveno i penzisko osiguruvanje intro
Дали лице со инвалидитет вработено во администрација треба да биде пријавено како инвалид во здравствено и пензиско осигурување?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Kako moze da se ostvari pravo na mobilnost intro
Како може да се оствари право на мобилност?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална работа –...

images prasaj Dali pomos za mobilnost se dava samo na lica koi koristat invalidska kolicka preku FZOM intro
Дали помош за мобилност се дава само на лица кои користат инвалидска количка преку ФЗОМ?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална работа –...

images prasaj Kako se ostvaruva pravo na semejna penzija za dete invalid intro
Како се остварува право на семејна пензија за дете инвалид?

Одговара Љубомир Андревски од Фондот за пензиско и инвалидско...

images prasaj Kolku treba da imas staz za invalidska penzija intro
Колку треба да имаш стаж за инвалидска пензија?

Одговара Теодора Маријановска од Фондот за пензиско и инвалидско...

images prasaj Kakva e postapkata za dobivanje invalidska penzija i kade se podnesuva baranjeto intro
Каква е постапката за добивање инвалидска пензија и каде се поднесува барањето?

Одговара Теодора Маријановска од Фондот за пензиско и инвалидско...

images prasaj Dali mi sleduva prevoz do rabota bidejki na drugite im plakaat a mene ne zosto sum so invalidski dokumenti intro
Дали ми следува превоз до работа бидејќи на другите им плаќаат, а мене не зошто сум со инвалидски документи? Живеам на 6 километри од градот.

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali Agencijata za mladi i sport dodeluva stipendii za lica so poprecenost
Дали Агенцијата за млади и спорт доделува стипендии за лица со попреченост?

Одговара Дарко Каевски, директор на Агенцијата за млади и...