fbpx

Тагови

Таг: јавен службеник

dali mora da imam megunarodno priznat sertifikat za poznavanje stranski jazik za da konkuriram za rabota vo drzavna institucija featued
Дали мора да имам меѓународно признат сертификат за познавање странски јазик за да конкурирам за работа во државна институција?

Согласно член 24, став 2, алинеја г), согласно член 25, став 2, алинеја г), согласно член 26, став 2, алинеја г), како и...

kolku vreme vazi polozeniot ispit za javen sluzbenik featured
Колку време важи положениот испит за јавен службеник?

Согласно член 41, став 6 од Законот за административни службеници, резултатот односно бројот на бодови од...