fbpx

Тагови

Таг: казни

region pod zakana od epidemii tivki doktori glasni antivakseri featured
Регион под закана од епидемии: Тивки доктори, гласни антиваксери

Има многу причини како одговор на прашањето: Зошто во 21 век ни се случуваат епидемии на болести кои се...

prijavuvanj buchava featured
Каде може да се пријави бучава?

Одговараат од Град...

kazni za narushuvanje featured
Колку изнесуваат казните за нарушување на мирот со бучава?

Одговараат од Град...

dali ima kazni za rabotodavacite sto nema da isplatat k 15 intro
Дали има казни за работодавачите што нема да исплатат К-15?

 Одговара Весна Кочовска инспектор за труд...

koi institucii se nadlezni i vo koj segment za sankcioniranje na govorot na omraza intro
Кои институции се надлежни и во кој сегмент за санкционирање на говорот на омраза?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

dali govorot na omraza e krivicno delo vo makedonija i ako e kakvi se kaznite intro
Дали говорот на омраза е кривично дело во Македонија? И ако е, какви се казните?

 Одговара проф. Марина Тунева, експерт за медиуми и...

images prasaj Dali moze ne se platat kaznite za parking koi se vodat kako dnevna karta i dali zastaruvaat intro
Дали може не се платат казните за паркинг кои се водат како дневна паркинг карта и дали застаруваат?

Одговара Емил Лазаревски од Општина...

images prasaj Dali e dozvoleno da se kaznuvaat vrabotenite ako se zarazat od korona virusot pod izgovor deka ne gi pocituvale merkite intro
Дали е дозволено да се казнуваат вработените ако се заразат од корона вирусот под изговор дека не ги почитувале мерките?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

Дали граѓански активист со своите дејствија може да се соочи со казна ако се паркира незаконски и им пречи на другите учесници во сообраќајот?

Одговара Игор Јадровски од Хелсиншкиот комитет за човекови...