fbpx

Тагови

Таг: лекари

se krati li talkanjeto niz bolnicite za dobivanje terapija featured
Се крати ли талкањето низ болниците за добивање терапија?

Со најновата трансформација во примарното здравство, матичните доктори ќе ја следат состојбата на...

bolnicite ostanuvaat bez kadar a trista lekari cekaat vrabotuvanje podolgo od edna godina featured
Болниците остануваат без кадар, а триста лекари чекаат вработување подолго од една година

Недостигот на лекари и медицински кадар со години наназад се посочува како еден од главните проблеми во...