fbpx

Тагови

Таг: насилство

images prasaj Sto se slucuva otkako ke se prijavi semejno nasilstvo intro
Што се случува откако ќе се пријави семејно насилство?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Kolku vreme najdolgo moze da se ostane vo selter centar intro
Колку време најдолго може да се остане во шелтер центар?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална работа –...

images prasaj Dali vo policija moze da se prijavi psihicko zlostavuvanje od sopruznikot intro
Дали во полиција може да се пријави психичко злоставување од сопружникот?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Dali dokolku zrtva na semejno nasilstvo e bez prihodi moze da dobie besplatna pravna pomos intro
Дали доколку жртва на семејно насилство е без приходи може да добие бесплатна правна помош?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images prasaj Kako moze da mi pomogne Helsinskiot komitet za covekovi prava vo slucaj na semejno nasilstvo intro
Како може да ми помогне Хелсиншкиот комитет за човекови права во случај на семејно насилство?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images prasaj Kade moze da se prijavi vrsnicko nasilstvo intro
Каде може да се пријави врсничко насилство?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална работа –...

images prasaj Sto se slucuva so decata koga roditelot ne moze da se grizi za niv poradi nasilstvo intro
Што се случува со децата кога родителот не може да се грижи за нив поради насилство?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална работа –...

images prasaj Dali vo semejno nasilstvo se vbrojuva samo fizicko ili i psihicko nasilstvo intro
Дали во семејно насилство се вбројува само физичко или и психичко насилство?

Одговара Наташа Станојевиќ од Центарот за социјална работа –...

images prasaj Koi institucii se nadlezni da postapuvaat vo slucai na semejno nasilstvo
Кои институции се надлежни да постапуваат во случаи на семејно насилство?

Одговара Ана Аврамовска Нушкова од од Националната мрежа против насилство врз...