Тагови

Таг: отпремнина

Кој ден се плаќа како празник ако работите во недела на 23 октомври или во понеделник на 24 октомври?

 Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

Дали постои начин работодавачите да го избегнат давањето отпремнина при одење во редовна пензија?

 Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за...

Дали им следува отпремнина на лицата кои како технолошки вишок земале месечен надоместок од Агенцијата за вработување и оттаму заминуваат во пензија?

Одговара Мирјанка Алексевска од Министерството за труд и социјална...

Каде можам да пријавам неисплатена отпремнина и кои документи треба да ги доставам?

Одговара Мартин Сопронов од Институтот за човекови...

Дали има определен рок во кој треба да се исплати отпремнината за пензија?

Одговара Мирјанка Алексевска, Министерството за труд и социјална...

Дали на работникот му следува отпремнина кога оди во пензија ако фирма е во стечај?

Дали на работникот му следува отпремнина кога оди во пензија ако фирма е во стечај, но...

Дали при одење во пензија ми следува отпремнина од фирмата во која работам?

Одговара Мирјанка Алексевска од Министерството за труд и социјална...

Дали кога се оди во пензија следува отпремнина од фирмата?

Одговара Санела Доневска од Конфедерација на слободни синдикати на...

Дали ми следува отпремнина од здравствена установа ако земам пензија од починатот сопруг?

Одговара Мирјанка Алексевска од Министерството за труд и социјална...