Тагови

Таг: пандемија

Пандемијата донесе депресија и анксиозност меѓу учениците

Зголемен број на деца со анксиозни состојби, панични напади и депресивни состојби, празнини во нивото на...

Колку време по прележување на Ковид-19 може да се дарува крв?

Одговара д-р Ефтим Димитровски од Институтот за трансфузиона...

Колку дарувања на крв се остварија во минатата пандемиска година?

Одговара д-р Ефтим Димитровски од Институтот за трансфузиона...

Дали имаат право да ми го одземат одморот бидејќи за време на пандемијата работев со скратено работно време, а земав плата во целосниот износ?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

Дали фирмите се ослободени од плаќање плати и придонеси поради пандемијата?

Одговара Вилдан Дрпљанин од Хелсиншкиот комитет за човекови...