fbpx

Тагови

Таг: потрошувач

vo koj rok moze da se promeni proizvod koj ne e koristen featured
Во кој рок може да се промени производ кој не е користен?

Согласно член 10 од Законот за заштита на потрошувачите доколку купиме како потрошувачи одреден производ и...

kade moze potrosuvacite da podnesat potrosuvacki prigovor ako ne se zadovolni od proizvodot ili uslugata featured
Каде може потрошувачите да поднесат потрошувачки приговор ако не се задоволни од производот или услугата?

Согласно Законот за заштита на потрошувачи бидејќи е донесен во Ноември 2022 година, потрошувачите треба да...

images prasaj Dali rasipaniot telefon treba od prodavnicata da mi go zamenat so nov ili prvo da go servisiraat intro
Купив мобилен телефон и по два дена се расипа. Од продавницата инсистираат да го поправат, јас сакам да ми го заменат со нов. Дали имам право на нов телефон?

Одговара Мартина Грнчаровска од Организацијата на потрошувачи на...

images prasaj Aleksandra Koteli 1
Каде може да се обратам доколку моите потрошувачки права се прекршени?

Одговара Александра Котели од Државниот пазарен...