fbpx

Тагови

Таг: преглед

koga treba da se pravi gastroskopija featured
Кога треба да се прави гастроскопија?

Гастроскопијата е ендоскопско испитување, меѓутоа ако колоноскопијата е на дебело црево, гастроскопијата е...

koi pregledi se dostapni na graganite za klinikata za dermatovenerologija za otkrivanje na melanom intro
Кои прегледи се достапни на граѓаните за Клиниката за дерматовенерологија за откривање на меланом?

Одговара д-р Ивана Дохчева – Карајованов, Специјалист дерматолог....

kako da ja zastitime kozata od sonceto koja vozrasna grupa ima najgolem rizik da dobie melanom intro
Како да ја заштитиме кожата од сонцето? Која возрасна група има најголем ризик да добие меланом?

Одговара д-р Ивана Дохчева – Карајованов, Специјалист дерматолог....

kakvi vidovi lekuvanje na melanom na koza ima intro
Какви видови лекување на меланом на кожа има?

Одговара д-р Ивана Дохчева – Карајованов, Специјалист дерматолог....

kako moze da se napravi samopregled na kozata na kakvi promeni na kozata treba da vnimavame intro
Како може да се направи самопреглед на кожата? На какви промени на кожата треба да внимаваме?

Одговара д-р Ивана Дохчева – Карајованов, Специјалист дерматолог....

kolku cestite vaginalni infekcii moze da bidat problem za zdravjeto intro
Колку честите вагинални инфекции може да бидат проблем за здравјето?

 Одговара д-р Глигор Тофоски од Универзитетската клиника за...

sto treba da se znae za problemite so menstrualniot ciklus pred da se poseti ginekolog intro
Што треба да се знае за проблемите со менструалниот циклус, пред да се посети гинеколог?

 Одговара д-р Глигор Тофоски од Универзитетската клиника за...

koga treba da se zapocne so redovni ginekoloski pregledi intro
Кога треба да се започне со редовни гинеколошки прегледи?

 Одговара проф. д-р. Глигор Тофоски претседател на Македонската асоцијација на гинеколози и...

images prasaj Kolku se naplaka pregledot kaj maticen ginekolog za osigurenickite na tovar na FZORSM intro
Колку се наплаќа прегледот кај матичен гинеколог за осигуреничките на товар на ФЗОРСМ?

Одговараат од Фондот за здравствено...