fbpx

Тагови

Таг: работен стаж

dali rabotniot staz vlijae za dobivanje na semejna penzija featured
Дали работниот стаж влијае за добивање на семејна пензија?

Должината на работниот стаж секако дека влијае на висината на...

images prasaj Kade da se obratam dokolku mi nedostasuvaat godini na staz vo pregledot na registrirani podatoci intro
Каде да се обратам доколку ми недостасуваат години на стаж во прегледот на регистрирани податоци?

Одговараат од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на...

images prasaj Kade odat parite koi se plakaat kako pridones za vrabotuvanje intro
Каде одат парите кои се плаќаат како придонес за вработување?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Kade da se obratime za neplaten staz Kako moze da ni pomogne trudovata inspekcija intro
Каде да се обратиме за неплатен стаж? Како може да ни помогне трудовата инспекција?

Одговара Оливера Лазаревска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Kade da se obratam ako ne mi dadat jubilejna nagrada od Makedonski zeleznici za 30 godini staz intro
Каде да се обратам ако не ми дадат јубилејна награда од Македонски железници за 30 години стаж?

Одговара Даниела Стефановска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali ni sleduva K 15 ako vo firmata sme dve godini ama potpisuvame dogovor sekoj mesec intro
Дали ни следува К-15 ако во фирмата сме две години ама потпишуваме договор секој месец?

На 8 јуни нè префрлија во друга фирма. Одговара Јована Тренчевска од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali pri odlucuvanje po baranje za paricen nadomest vo AVRSM za zanaetcija ili individualen zemjodelec koi ne se obvrzani da plakaat pridonesi se zema predvid toj staz intro
Дали при одлучување по барање за паричен надомест во АВРСМ за занаетчија или индивидуален земјоделец кои не се обврзани да плаќаат придонеси се зема предвид тој стаж?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Dali na lice koe e tehnoloski visok tie tri godini pod AVRM mu vleguvaat vo rabotniot staz intro
Дали на лице кое е технолошки вишок тие три години под АВРМ му влегуваат во работниот стаж?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Kolku pravo na godisen odmor imam po 15 godini raboten staz intro
Колку право на годишен одмор имам по 15 години работен стаж?

Одговара Јована Тренчевска од Државниот инспекторат за...