fbpx

Тагови

Таг: социјално осигурување

dali vo slucaj na smrt na korisnik na penzija piom e izvesten po sluzbena dolznost featured
Дали во случај на смрт на корисник на пензија ПИОМ е известен по службена должност?

 Одговара Севиме Зекири од Фондот...

images prasaj Koj e nadlezen da izdade obrazec M4 za isplatite vo tekot na porodilnoto intro
Кој е надлежен да издаде образец М4 за исплатите во текот на породилното?

Одговара Ружица Фотиновска од Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на...

images prasaj Dali na licata na koi im zavrsil dogovorot za rabota dodeka se na porodilno otsustvo im sleduva nadomestok od Fondot za zdravstveno osiguruvanje do zavrsuvanje na porodilnoto
Дали на лицата на кои им завршил договорот за работа додека се на породилно отсуство им следува надоместок од Фондот за здравствено осигурување до завршување на породилното?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali mi sleduva nadomestok od Fondot za zdravstveno osiguruvanje do zavrsuvanje na porodilnoto
Дали ми следува надоместок од Фондот за здравствено осигурување до завршување на породилното?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali prijavuvanjeto vo Agencija za vrabotuvanje i Fond za zdravstveno osiguruvanje se povrzani ili moze da sum prijavena samo vo Fondot
Дали пријавувањето во Агенција за вработување и Фонд за здравствено осигурување се поврзани или може да сум пријавена само во Фондот?

Одговара Виолета Стојановиќ од Агенцијата за вработување на Република Северна...