Тагови

Таг: сопственик

Дали ако претходниот сопственик не платил сметка за вода од 1999 година новите сопственици на објектот го наследуваат долгот?

Одговара Зоран Недевски од ЈП „Водовод и канализација“ –...

Каква е постапката за поделба на семеен имот на сопственик кој e неподвижен и неконтактибилен?

Каква е постапката за поделба на семеен имот на сопственик кој не е во состојба тоа сам да...

Што може да се направи кога ЕВН сака да постави столб во приватен имот без согласност на сопственикот?

Што може да се направи кога ЕВН во имот во приватна сопственост сака да постави или има...