fbpx

Тагови

Таг: возила

images prasaj Dali patnicko vozilo smee da vlece drugo patnicko vozilo intro
Дали патничко возило смее да влече друго патничко возило?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Dali vo patnicki i tovarni vozila mora da ima rezervno trkalo ili moze i boca so pena intro
Дали во патнички и товарни возила мора да има резервно тркало или може и боца со пена?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Zosto vozacite koi prv pat vadat vozacka mora da izvadat i vozacka kniska koga ne se koristi intro
Зошто возачите кои прв пат вадат возачка мора да извадат и возачка книшка кога не се користи?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Dali moze vozilo na koe e mu e istecena registracijata da se odnese na tehnicki pregled i da se registrira intro
Дали може возило на кое му е истечена регистрацијата да се однесе на технички преглед и да се регистрира?

Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни...

images prasaj So kolku vozila raspolaga Brza pomos
Со колку возила располага Брза помош?

Одговара Милица Бубало од Брзата...

images intro D1k
Дали сообраќајната полиција има право да застане возило, да го задржи и легитимира возачот со изговор „рутинска контрола”, а возачот не направил никаков прекршок?

Одговара Тони Ангеловски, Портпарол на...

Дали полицаец или инспектор има право да прави претрес на автомобил или на лице без налог за претрес?

...

Зошто не се укинат дизел возилата кои се големи загадувачи на воздухот?

...

Зошто не се казнуваат граѓаните со поскапи возила, а со помали се казнуваат дури и ако не направат прекршок. Дали имаат мито, дали имаат некоја корист?

...