fbpx

Тагови

Таг: заеднички простории

dali liftovite vo zgradite se smetaat za zaednicki prostorii i dali e dozvoleno postavuvanje na kameri vo niv intro
Дали лифтовите во зградите се сметаат за заеднички простории и дали е дозволено поставување на камери во нив?

...

dali site sopstvenici na stanovi se dolzni da platat za saniranje na fasadata na zgradata intro
Дали сите сопственици на станови се должни да платат за санирање на фасадата на зградата?

 Што...

dali stanarite imaat pravo na uvid vo imotnite listovi za zaednickite prostorii i vo broilata za struja i voda intro
Дали станарите имаат право на увид во имотните листови за заедничките простории и во броилата за струја и вода?

...

images prasaj Dali zaednickata prostorija na kukniot sovet koja nema imoten list moze da se registrira na ZS za stanbena zgrada da ne ja prisvoi nekoj intro
Дали заедничката просторија на куќниот совет која нема имотен лист, може да се регистрира на ЗС за станбена зграда да не ја присвои некој?

Имаме аплицирано уште во 2016 година, согласно Законот за ставање на просторијата за владеење од страна на...

images prasaj Kade se prijavam sosedi koi vo skalisniot prostor od zgradata so meseci cuvaat gabariten mebel sto ne go koristat intro
Каде се пријавам соседи кои во скалишниот простор од зградата со месеци чуваат габаритен мебел што не го користат?

Одговара Јасмина Петреска од Регулаторната комисија за...