Тагови

Таг: законска обврска

Дали работодавачот има законска обврска да го пресметува во личниот доход за минат труд севкупниот стаж или само стажот во таа фирма?

Одговара Мирјанка Алексевска од Министерството за труд и социјална...

Дали приватните фирми имаат законска обврска да ги осигурат вработените и во осигурителна компанија?

Дали градежните работници покрај основното осигурување кое го покрива Фондот за...

Дали постои законска обврска родителите задолжително да го плаќаат обезбедувањето во училиштата?

Одговара Мартин Лазаревски од Младинскиот образовен...