fbpx

Дали приватните фирми имаат законска обврска да ги осигурат вработените и во осигурителна компанија?

Дали градежните работници покрај основното осигурување кое го покрива Фондот за здравствено осигурување треба да имаат осигурување и во осигурителните компании?

Одговара Игор Јадровски од Хелсиншкиот комитет за човекови права