fbpx

Тагови

Таг: фирми

images prasaj Dali fizicko lice koe dava intelektualni uslugi moze da izdava faktura za dadenata usluga intro
Дали физичко лице кое дава интелектуални услуги може да издава фактура за дадената услуга?

Одговара Михајло Михаилов од Управата за јавни...

images prasaj Koi firmi se oslobodeni od isplata na K 15 intro
Кои фирми се ослободени од исплата на К-15?

Одговара Санела Доневска од Конфедерацијата на слободни синдикати на...

images prasaj Dali bankata ima pravo moite licni podatoci kako zirant da im gi dava na drugi firmi kako EOS Matriks intro
Дали банката има право моите лични податоци како жирант да им ги дава на други фирми како ЕОС Матрикс?

Одговара Емилија Гиноска од Агенција за заштита на лични...

images prasaj Ni sleduva li K 15 ako sme rabotele od 01 01 do 30 06 godinava Ne ni isplatija K 15 so izgovor deka ni falele eden ili dva dena vo juli da bideme prijaveni intro
Ни следува ли К-15 ако сме работеле од 01.01 до 30.06 годинава? Не ни исплатија К-15 со изговор дека ни фалеле еден или два дена во јули да бидеме пријавени.

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Sega sum nevraboten ama godinava rabotev deset meseci Firmata e vo miruvanje Mi sleduva li K 15 intro
Сега сум невработен, ама годинава работев десет месеци. Фирмата е во мирување. Ми следува ли К-15?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images doznaj Izvrsiteli Dali moze izvrsitel da mi blokira smetki za dolg na firma koja poveke ne e moja intro
Извршители: Дали може извршител да ми блокира сметки за долг на фирма која повеќе не е моја?

Не за џабе рекле дека во младите е силата. Затоа Само прашај и Марко се упатија до Македонското здружение на...

images prasaj Dali firmata moze da bide bez vraboteni i bez upravitel intro
Дали фирмата може да биде без вработени и без управител?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali sleduva paricen nadomestok za pocinat od drzavata ako liceto imalo ima svoja firma intro
Дали следува паричен надоместок за починат од државата ако лицето имало има своја фирма?

Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali na firmata i sleduva finansiska pomos bidejki imame bremena vrabotena koja poradi pandemijata ne odi na rabota intro
Дали на фирмата и следува финансиска помош бидејќи имаме бремена вработена која поради пандемијата не оди на работа?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...