fbpx

Тагови

Таг: вработен

dali posle patoloska bremenost moze da se koristi neiskoristeniot odmor ili po avtomatizam se otvara porodilno boleduvanje featured
Дали после патолошка бременост може да се користи неискористениот одмор или по автоматизам се отвара породилно боледување?

Доколку на работничка и е одобрено боледување поради патолошка бременост, боледувањето од бременоста може...

dali upravitel na firma moze istovremeno da bide prijaven vo agencija za vrabotuvanje i kako sofer vo istata firma featured
Дали управител на фирма може истовремено да биде пријавен во Агенција за вработување и како шофер во истата фирма?

Дали управител на фирма може да биде назначен односно да врши работи и работни задачи како возач зависи и од...

dali lice koe e vraboteno so polno rabotno vreme smee dopolnitelno da raboti na drugo mesto featured
Дали лице кое е вработено со полно работно време смее дополнително да работи на друго место?

Во Законот за работните односи е уредено дополнителното работење на...

dali pri otkazuvanje na dogovor za vrabotuvanje na vraboteniot mu sleduva ispratnina intro
Дали при откажување на договор за вработување на вработениот му следува испратнина?

 И дали може да го...

dali po neplaten mozhe da se koiristi platen godishen odmor
Дали по неплатен одмор може да се користи годишен одмор од следната година?

Одговара Весна Кочовска од Државниот инспекторат за труд....

dali mozhe da mi e namalena prvata plata po poroduvanje
Дали може по породилното отсуство првата плата да ми биде намалена?

Одговара Игор Стојчевски од Македонското здружение на млади...

vo koj rok treba da se isplati boleduvanje shto traelo eden mesec feat 1
Во кој рок треба да се исплати боледување што траело еден месец?

Одговараат од Фондот за здравствено...

koga treba da se otvori porodilno otsustvo dokolku zenata e na patoloska bremenost i koga treba da se vrati na rabota featured
Кога треба да се отвори породилно отсуство доколку жената е на патолошка бременост и кога треба да се врати на работа?

Одговараат од Фондот за здравствено...

dali dodatokot za staz vleguva vo platata featured
Дали додатокот за стаж влегува во платата?

Одговара Љуљзим Фаризи од Државниот инспекторат за...