fbpx

Тагови

Таг: вработени

images prasaj Dali upravitel koj e osnovac na firma vo koja nema vraboteni moze da ostvari pravo na tehnoloski visok intro
Дали управител кој е основач на фирма во која нема вработени може да оствари право на технолошки вишок?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Zosto mladinski dodatok ne gi sleduva site mladi vo drzavata sto se vraboteni zarem toa ne e diskriminacija intro
Зошто младински додаток не ги следува сите млади во државата што се вработени?

Одговара Бојана Стевческа од Агенцијата за вработување на Република Северна...

images prasaj Koga se dodeluva mladinski dodatok intro
Кога се доделува младински додаток?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali od firmata kade sto rabotam mi sleduva paricna pomos za pocinat clen od semejstvoto intro
Дали од фирмата каде што работам ми следува парична помош за починат член од семејството?

Одговара Мирјанка Алексовска од Министерството за труд и социјална...

images prasaj Dali e dozvoleno da se kaznuvaat vrabotenite ako se zarazat od korona virusot pod izgovor deka ne gi pocituvale merkite intro
Дали е дозволено да се казнуваат вработените ако се заразат од корона вирусот под изговор дека не ги почитувале мерките?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali firmata moze da bide bez vraboteni i bez upravitel intro
Дали фирмата може да биде без вработени и без управител?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Dali na firmata i sleduva finansiska pomos bidejki imame bremena vrabotena koja poradi pandemijata ne odi na rabota intro
Дали на фирмата и следува финансиска помош бидејќи имаме бремена вработена која поради пандемијата не оди на работа?

Одговара Златко Стојановски од Државниот инспекторат за...

images prasaj Ako firmata prestane so rabota dali za preostanatite denovi odmor na vrabotenite im sleduva nekakov nadomestok
Ако фирмата престане со работа дали за преостанатите денови одмор на вработените им следува некаков надоместок?

Доколку фирмата престане со работа, а ви остануваат 10 дена неискористен одмор за кои имате...

images prasaj Dali novoformirana firma prvata godina e oslobodena od isplakanje K 15 na vrabotenite
Дали новоформирана фирма првата година е ослободена од исплаќање К-15 на вработените?

Во кои случаи фирмата е ослободена од исплата на К-15? Одговара...