fbpx

Тагови

Таг: Западен Балкан

Фотографија на која се гледаат луѓе како чекаат на аеродромски шалтери.
Западен Балкан и иселувањето: ЕУ ќе прими „празни држави“

Демографите се загрижени дека тој тренд нема да престане и покрај ветувањата од ЕУ дека до крајот на оваа...

lokalcite zaminaa dojdencite gi fatija nivnite mesta featured
Локалците заминаа, дојденци ги фатија нивните места

Празнењето на Западен Балкан доведе до недостиг на работници во некои дејности. Чеданка Андриќ,...

planot za rast od eu i stap i morkov za zapaden balkan featured
Планот за раст од ЕУ и стап и морков за Западен Балкан

Додека Европа одбројува до изборите за европскиот парламент и нова „влада“, Западен Балкан пребројува...