fbpx

Тагови

Таг: живеалиште

images prasaj Dali e mozno lice so zivealiste vo eden grad da prijavuva sudski sporovi vo drug grad intro
Дали е можно лице со живеалиште во еден град да пријавува судски спорови во друг град?

Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Dali moze da patuvam so pasos so starata adresa na ziveenje
Дали може да патувам со пасош со старата адреса на живеење?

Одговара Тони Ангеловски од Министерството за внатрешни...

images prasaj Dali podlezam na plakanje personalen danok na dohod dokolku ziveam i rabotam vo stranstvo
Дали подлежам на плаќање персонален данок на доход доколку живеам и работам во странство, а имам живеалиште (важечка лична карта) во Македонија?

Одговара Мухедин Авдиќ, раководител на сектор за даноци во Управата за јавни...

Дали може на моја адреса на живеење МВР да издаде лична карта на лице без моја согласност?

Дали може на моја адреса на живеење МВР да издаде лична карта на лице без моја согласност?...