fbpx

Му дошла сметка од 1.000 евра од „Водовод“ за дефект за кој никој не го информирал

По поплавата од високи сметки за вода, реакција на граѓаните. Повеќето велат дека не знаат зошто треба да платат десетици илјади денари, а плаќале само околу илјада. Од Водовод пак велат дека нивната Комисија за спорни сметки праведно суди по поднесените жалби од граѓаните. Во оваа Комисија членуваат само вработени на Ј.П. Водовод и Канализација. Од Организацијата на потрошувачи велат дека составот на Комисијата треба да се прошири со надворешни лица за да не биде и кадија те тужи, кадија те суди.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Тагови: