fbpx

25 вработени ја чуваат од распад Универзална сала

Ни по четири години откако е затворена, ниту Градот Скопје, ни Министерството за култура не планираат реновирање или реконструкција на Универзалната сала. Министерството тврди дека Салата е во надлежност на Град Скопје, а вториве пак велат дека тоа е капитална инвестиција која треба да се финансира од централниот буџет. Три проекти се направени за Универзална и за сите вкупно платени се над 600 илјади евра. Во меѓувреме 25-те вработени го чуваат најголемиот неискористен објект за култура да не се дораспадне.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинарка: Марија Севриева Снимател: Иван Поповиќ Монтажа: Ристо Душковски<

Тагови: