fbpx

Бухова: Ако дете било во контакт со заразен, не оди неговото семејство во изолација

„Бидете во постојан контакт со матичните доктори сега кога зачестуваат настинките и сезонскиот грип“, советува директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат, Иринка Бухова. Таа ја објаснува и процедурата во случаи кога дете од училиште или градинка имало контакт со позитивно лице на КОВИД 19.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Тагови: