fbpx

Четири градови, ниту една книжарница

Ниту една специјализирана продавница за книги нема во градовите од југоисточниот дел на државата. Во новото продолжение од серијалот „Градови без книжарници“ откриваме дека жителите на Струмица, Радовиш, Гевгелија и Валандово се принудени да се снаоѓаат на најразлични начини за да дојдат до посакуваните наслови.

Сопственици на продавници за училишен прибор каде може да се најде по некој наслов велат дека продавањето исклучиво книги е неисплатливо.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии. Новинар: Сузана Мицева Снимател и монтажер: Кире Пиличев

Тагови: