fbpx

Државата „не гледа“ дека локални пајташи ги крадат водните ресурси на југот

Во време кога водата станува еден од најскапоцените ресурси, дваесетина мали брани во јужниот дел од Македонија се целосно заборавени од државата. Локални бизнисмени ја користат незаинтересираноста на надлежните за да ги узурпираат акумулациите и околината со рибници и фарми. Освен за незаконската експлоатација, државните органи не се загрижени и за опасноста од поплави што демне од овие водни површини.

Новинар: Сузана Мицевска Снимател: Кире Пиличев

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Тагови: