fbpx

Фамилијарните средби во Тетовско зачестија преку Скајп

За една деценија во Тетово бројот на запишани средношколци опаднал за 2.500 ученици. Последниот серијал „Иселување од Македонија“ е за миграцијата во тетовскиот регион.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.

Новинар: Александар Самарџиев

Повеќе на оваа тема:

На „стари години“ учат за медицински сестри за да избегаат Од Битола „бегаат“ и работниците и газдите Исчезнаа 700 ученици од училиштата во Југоисточна Македонија

Тагови: