fbpx

Гладијаторски борби меѓу малолетници во центарот на Скопје

Две момчиња се тепаат, а стотина други страсно навиваат. Сцената, која наликува на бокс-меч на отворено, ја следат и возрасни луѓе кои заедно со малолетниците го чекаат исходот. Тепачката се случила минатата недела во скопски Капиштец. Очевидци велат дека оваа борба меѓу децата среде бел ден, во центарот на градот, не се случува прв пат. Пријавиле во полиција, но и по една недела од настанот, МВР сѐ уште го истражува инцидентот.

Содржината ја изработи Институтот за комуникациски студии во соработка со МТВ1.

Новинарка: Катерина Топалова Снимател: Борис Каевски Монтажа: Аристид Филактов и Лилјана Кузмановска

Тагови: