fbpx

Како ќе се отпишуваат каматите за застарени долгови?

Законот за отпишување камати на долговите кон комуналните и други претпријатија направени до 2011 г. е во собраниска процедура. Со ова ќе бидат опфатени стотици илјади предмети што завршија кај нотари и извршители. Пратениците најавуваат и дополнителен закон за опростување и на главнината од долгот.

Во видеото на Институтот за комуникациски студии е објаснета процедурата за отпис на долгови.

Новинар: Горан Теменугов

Тагови: