fbpx

Македонија ќе се распродава за 1 евро квадрат

Владата подготвува закон со кој се предвидуваат неколку механизми за продажба на илјадници хектари државно земјоделско земјиште. Се планира продажба на државна земја која е дадена под закуп по цени кои се движат од 0,20 до 1 евро по квадрат, како и огромна површина слободно земјоделско земјиште по пат на јавно наддавање со почетни цени кои не надминуваат 1 евро за квадрат. Експерти предупредуваат на опасност од неповратно губење на државни ресурси.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинар: Мартин Пушевски Монтажер: Ристо Душковски Сниматели: Љубомир Домазетов, Иван Поповиќ

Тагови: