fbpx

Нема термини за пост-ковид прегледи

Пациентите кои прележале КОВИД 19 тешко стигнуваат до интернистите за да проверат дали имаат некои последици од вирусот. „Само прашај“ пренесува искуства на матичните лекари за следењето на позитивните пациенти. Укажуваат дека е потребно допрецизирање на процедурите за брзите тестови: дали ги упатуваат оние кои се со или без симптоми.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.

Тагови: