fbpx

Плаќаат глоба за да не пријават имот

Три децении од функционерите создаваме новопечени богаташи. Челните државни позиции носат милиони додека властите ветуваат борба против корупцијата. Со европски закони симболично се казнуваат за да се обележи срамот, ама далеку се од Европа оние што во функциите гледаат лична корист. Антикорупциска гласна ама со врзани раце, познавачите посочуваат очигледни неправди, граѓаните неми пред избраниците кои наместо да работат за општо добро, гледаат можност за брз профит.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинарка: Катерина Топалова Сниматели: Здраво Петрушевски, Иван Поповиќ Монтажер: Борче Крстевски

Тагови: