fbpx

Планинарските домови стануваат грди споменици и приватни објекти

Обвинувањата дека со промената на концесионерот постои опасност планинарскиот дом „Даре Џамбаз“ на Водно да стане кафана не натера да истражиме што се случува со 37-те планинарски домови во земјава. Истражувањето покажа дека дел од нив не функционираат и се во катастрофална состојба. Нивната судбина е неизвесна бидејќи државата не покажува интерес за заживување на домовите, а Федерацијата за планинарски спортови не може да докаже дека е сопственик на повеќето од нив.

Новинар и монтажер: Владимир Тевчев Снимател: Иван Камчев

Тагови: