fbpx

Со политички амин Македонија станува дивоградба

Со предлог-законот за легализација на бесправно изградени објекти се врши упад во правниот систем и во нерамноправна положба се ставаат граѓаните коишто досега граделе по закон. Од Асоцијацијата на архитекти предупредуваат дека предложеното решение е спротвно на сите постоечки урбанистички планови и дека со него бесправното градење станува неказниво.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии

Новинарка: Ивана Рамаданова Снимател: Влада Димовски Монтажер: Ристо Душковски

 

Види повеќе на темата:

Ohrid 1 150x150Изгради си на диво, па легализирај го криминалот

Тагови: