fbpx

Што е поважно за Македонија во евроинтеграциjaтa – регионалното или европското поврзување?

Регионалната соработка е услов за интегрирањето на Западен Балкан во Европската Унија, но секогаш на крајот се мери индивидуалниот напредок на земјата. Дали се воведува паралелизам и што е поважно - регионалното или европското поврзување? Погледнете ги мислењата на професорите Тони Дескоски од Правниот факултет и Силвана Мојсовска од Економскиот институт. Гледајте го целиот ResPublica видео подкаст

Тагови: