fbpx

Што работи Судскиот совет на Македонија?

Дали и како Судскиот совет на Република Македонија ја исполнува својата основна обврска за којашто постои -  да гарантира правично судење на сите граѓани? Кои правни механизми ги има на располагање и како граѓаните можат да иницираат расправа за работата на одреден судија? На овие прашања одговара Маргарита Цаца Николовска од Институтот за човекови права и поранешна судијка во Европскиот суд за човекови права во Стразбур.

Видеото е изработено од Институтот за комуникациски студии во соработка со Институтот зз човекови права. Погледни го видеото и #Прашај.

Тагови: