fbpx

Управувањето со отпад научна фантастика за Македонија

И по триесет години од осамостојувањето „Дрисла“ е единствената депонија во Македонија којашто исполнува минимални стандарди за одлагање отпад. Долгонајавуваните регионални депонии од различни причини никако да профункционираат иако за дел од нив на располагање се десетици милиони евра помош од Европската Унија и од други фондови.

 

Оваа содржина ја изработи МТВ 1 во соработка со онлајн платформата www.samoprasaj.mk на Институтот за комуникациски студии, како дел од проектот „Поврзи ги точките: подобрени политики преку граѓанско учество“ што го финансира Британската амбасада во Скопје. Мислењата и ставовите наведени во оваа содржина не ги одразуваат секогаш мислењата и ставовите на Британската амбасада.

Новинар: Мартин Пушевски

Тагови: