fbpx

Власта не се откажува од гасоводот на Водно

Трасата за дел од гасоводот останува на Водно, иако власта не соопштува официјална одлука. Вицепремиерот Кочо Анѓушев вели дека барањето алтернативна локација е невозможно поради кредитите земени за таа рута од претходната власт. Град Скопје се прогласува за ненадлежен фактор, а директорот на Македонски енергетски ресурси Бајрам Реџепи две недели бега од одговори. Најгласни се еко-aктивистите, кои најавуваат одбрана на Водно со жив штит.
Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии.
Новинарка: Славица Филиповска

Тагови: