fbpx

Дали општината може да ме задолжи да плаќам данок за куќа во состојба на карабина?

Дали општината е во право кога ме задолжи да плаќам данок за недвижност откако на подарок добив куќа во состојба на карабина, а за која родителите повеќе од 15 години не плаќале данок? Од општината ме известија и дека морам да плаќам двоен износ на данок затоа што не живеам во куќата односно доколку живеев во неа ќе плаќав данок за 50 отсто помалку.

Одговара Сибел Амет oд Хелсиншкиот комитет за човекови права