fbpx

Тагови

Таг: долгови

dali za dve neplateni smetki gradinkata ima pravo da ne go zgrizi deteto featured
Дали за две неплатени сметки градинката има право да не го згрижи детето?

За ова прашање ќе ве упатам да се обратите во градинката, бидејќи секоја градинка има правилник за внатрешна...

brzi krediti featured
Дали лицето за контакт во постапка за брз кредит е должно да го отплати долгот ако лицето што го земало не го плаќа?

Одговараат од Кредит...

kako da se izvrsi isplata na pridonesi po pravosilna izvrsna sudska presuda ako parite od rabotodavacot se naogaat na smetka kaj izvrsitel intro
Како да се изврши исплата на придонеси по правосилна извршна судска пресуда, ако парите од работодавачот се наоѓаат на сметка кај извршител?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови права....

dali dolg za struja moze da se prefrli od firma na fizicko lice intro
Дали долг за струја може да се префрли од фирма на физичко лице?

...

images prasaj Dali moze izvrsitel na lice so minimalna penzija dolgot od 7 000 denari od 2010 godina da go napravi 20 000 denari Dali e ova zastareno delo intro
Дали може извршител на лице со минимална пензија долгот од 7 000 денари од 2010 година да го направи 20 000 денари? Дали е ова застарено дело?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови...

images prasaj Dali ako gi imam podmireno ratite od dogovorot so EVN po nekolku godini moze pak da mi baraat da sklucam nova spogodba za istiot dolg intro
Дали ако ги имам подмирено ратите од договорот со ЕВН, по неколку години може пак да ми бараат да склучам нова спогодба за истиот долг?

Одговара Вјоса Селими од...

images prasaj Dali imaat pravo od Vodovod da ti ja isklucat vodata za neplateni smetki intro
Дали имаат право од Водовод да ти ја исклучат водата за неплатени сметки?

Одговара Зоран Недевски од ЈП „Водовод и канализација“ –...

images prasaj Za kolku vreme zastaruva delo od osiguritelna kompanija vo koe treba da se isplati dolg zemen od treto lice kako osteta od soobrakajna nesreka intro
За колку време застарува дело од осигурителна компанија во кое треба да се исплати долг земен од трето лице како оштета од сообраќајна несреќа?

Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади...

images prasaj Kade da proveram kolku sum dolzen sprema izvrsiteli intro
Каде да проверам колку сум должен спрема извршители?

Одговара Игор Стојчевски од Македонското здружение на млади...