fbpx

Тагови

Таг: данок

koj e najgolemiot problem za naplata na danok na imot intro
Кој е најголемиот проблем за наплата на данок на имот?

Одговара Душица Перишиќ од Заедницата на единиците на локална самоуправа (ЗЕЛС)....

kolku se vazni danocite intro
Колку се важни даноците?

Одговара Душица Перишиќ од Заедницата на единиците на локална самоуправа (ЗЕЛС)....

kako se finansiraat edinicite na lokalnata samouprava intro
Како се финансираат единиците на локалната самоуправа?

Одговара Душица Перишиќ од Заедницата на единиците на локална самоуправа (ЗЕЛС)....

za sto se koristat parite od danokot na imot intro
За што се користат парите од данокот на имот?

Одговара Душица Перишиќ од Заедницата на единиците на локална самоуправа (ЗЕЛС)....

zosto plakame danok na imot intro
Зошто плаќаме данок на имот?

Одговара Душица Перишиќ од Заедницата на единиците на локална самоуправа (ЗЕЛС)....

dali dolgot za danok na imot zastaruva intro
Дали долгот за данок на имот застарува?

...

images prasaj Sto da pravam vo slucaj koga smetkata mi e blokirana i ne mozam da isplatam plati i danok intro
Што да правам во случај кога сметката ми е блокирана и не можам да исплатам плати и данок?

Сметката на фирмата ми е блокирана од ВИП. Не ми се поминати платите, а сега имам и данок за плаќање. Што да...

images prasaj Ako firmata go platila danokot za mojot dogovor treba li jas da plakam nesto intro
Ако фирмата го платила данокот за мојот договор, треба ли јас да плаќам нешто?

Имам фриленс договор како надворешен соработник со фирма од странство. Во договорот пишува дека фирмата го...

images prasaj Dali smeam da rabotam honorarno ako sum penzioner i dali vo toj slucaj UJP odanocuva dopolnitelno intro
Дали смеам да работам хонорарно ако сум пензионер и дали во тој случај УЈП оданочува дополнително?

Одговара Михајло Михаилов од Управата за јавни...