fbpx

Ако фирмата го платила данокот за мојот договор, треба ли јас да плаќам нешто?

Имам фриленс договор како надворешен соработник со фирма од странство. Во договорот пишува дека фирмата го плаќа данокот за хонорарот. Секој месец добивам и фактура во која е наведено колку изнесува целокупната плата и дека 24% од истата е за данок. Ако фирмата го платила данокот, треба ли јас да плаќам нешто? Одговара Михајло Михаилов од Управата за јавни приходи.