fbpx

Тагови

Таг: персонален данок

images prasaj Ako firmata go platila danokot za mojot dogovor treba li jas da plakam nesto intro
Ако фирмата го платила данокот за мојот договор, треба ли јас да плаќам нешто?

Имам фриленс договор како надворешен соработник со фирма од странство. Во договорот пишува дека фирмата го...

images prasaj Kade da se obratam za povrat na pogresno platen personalen danok na dohod za 2019 intro
Каде да се обратам за поврат на погрешно платен персонален данок на доход за 2019?

Одговара Михајло Михајлов од Управата за јавни...

images prasaj Dali podlezam na plakanje personalen danok na dohod dokolku ziveam i rabotam vo stranstvo
Дали подлежам на плаќање персонален данок на доход доколку живеам и работам во странство, а имам живеалиште (важечка лична карта) во Македонија?

Одговара Мухедин Авдиќ, раководител на сектор за даноци во Управата за јавни...