fbpx

Дали сопствениците на кучиња смеат да ги шетаат кучињата без поводник?

Одговара Димитар Терзиевски од Агенцијата за храна и ветеринарство.

Кучето на соседот е постојано пуштено и без маска. Дали смее да го шета во населба посебно на места каде што седат многу луѓе без поводник? Каде да се обратиме за ова?