fbpx

Тагови

Таг: домашни миленици

zosto e vazno redovno da se vakciniraat domasnite milenicite featured
Зошто е важно редовно да се вакцинираат домашните миленици?

Сите знаеме дека домашните миленици подлежат на редовна...

dali e potrebna podobra kampanja za vdomuvanje ulicni kucinja featured
Дали е потребна подобра кампања за вдомување улични кучиња?

Многу држави во светот воведуваат различни мерки сѐ со цел да го поттикнат граѓанството да вдомува домашни...

dali site domasni milenici treba da se cipirani featured
Дали сите домашни миленици треба да се чипирани?

Како што е познато во нашата држава, со законското решение за идентификација и регистрација на домашните...

dali e podobro lokalnite samoupravi da platat za sterilizacija na kucinjata skitnici otkolku da plakaat osteta za kasnuvanje na graganite featured
Дали е подобро локалните самоуправи да платат за стерилизација на кучињата скитници отколку да плаќаат оштета за каснување на граѓаните?

Финансиските последици коишто локалните самоуправи ги сносат заради каснувањата на луѓе од кучиња скитници...

kolku cini sterilizacijata na domansi milenici featured
Колку чини стерилизацијата на домашни миленици?

Цената на стерилизацијата на домашните миленици односно кастрацијата и стерилизацијата е одредена со...

dali sopstvenicite imaat obvrska da gi steriliziraat svoite milenici featured
Дали сопствениците имаат обврска да ги стерилизираат своите миленици?

Според постоечкото законско решение сопствениците немаат обврска да ги стерилизираат своите миленици и тоа...

advokat vo sudska postapka za ostvaruvanje nadomest za kasnuvanje od kuche
Дали е потребен адвокат во судска постапка за остарување надомест поради каснување од куче?

Одговара Андријана Марковска од Македонското здружение на млади правници....

images prasaj Dali sopstvenicite na kucinja smeat da gi setaat kucinjata bez povodnik intro
Дали сопствениците на кучиња смеат да ги шетаат кучињата без поводник?

Одговара Димитар Терзиевски од Агенцијата за храна и ветеринарство. ...

images prasaj Sto ke napravi Opstina Gazi Baba po zazestenite napadi od kucinja vrz deca vo opstinata intro
Што ќе направи Општина Гази Баба по зачестените напади од кучиња врз деца вo општината?

Одговара Борис Георгиевски, градоначалник на Општина Гази...