fbpx

Локални проблеми и прашања

images prasaj zosto urbanistickiot plan z 10 vo opstina centar ne se raboti i ne e obnoven od 2012 intro

Зошто урбанистичкиот план З-10 во општина Центар не се работи и не е обновен од 2012?

Одговара Емил Лазаревски од општина Центар...

images prasaj Koj ke mi odgovori sto e prezemeno za da se resi prijaveniot problem vo Drzavniot inspektorat za zivotna sredina intro

Кој ќе ми одговори што е преземено за да се реши пријавениот проблем во Државниот инспекторат за животна средина?

Одговара Сретен Стојковски од Државниот инспекторат за животна средина...

images prasaj Kako mozam da prijavam nekakov problem vo Drzavniot inspektorat za zivotna sredina intro

Како можам да пријавам некаков проблем во Државниот инспекторат за животна средина?

Одговара Сретен Стојковски од Државниот инспекторат за животна средина...

images prasaj Sto e nadleznost na Drzavniot inspektorat za zivotna sredina a sto na lokalnite inspektori intro

Што е надлежност на Државниот инспекторат за животна средина, а што на локалните инспектори?

Какви проблеми можам да пријавам во Државниот инспекторат за животна средина? Одговара Сретен Стојковски од Државниот инспекторат за животна средина...

images prasaj Kako se pravi ispravka na greska vo dokumenti za legalizacija i dali se naplaka postapkata intro

Како се прави исправка на грешка во документи за легализација и дали се наплаќа постапката?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници (МЗМП)...

images prasaj Za kolku vreme opstinskite inspektori treba da izlezat na teren po podneseno baranje za uvid intro

За колку време општинските инспектори треба да излезат на терен по поднесено барање за увид?

Одговара Бојан Трпевски од Македонското здружение на млади правници (МЗМП)...

images prasaj Kolku cesto se pravi kontrola vrz rabotata na rudnicite intro

Колку често се прави контрола врз работата на рудниците?

Одговара Драган Димитровски од Државниот инспекторат за техничка инспекција...

Тагови

23 септември 2021

Дали може полициски службеник да биде на листа на советници?

Одговара Љупка Гугучевска од Државната изборна комисија...