fbpx

Локални проблеми и прашања

За какви проблеми може претседателот да им помогне на граѓаните?

Одговара Билјана Радева од Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија...

za kakvi problemi moze pretsedatelot da im pomogne na graganite intro

За какви проблеми може претседателот да им помогне на граѓаните?

Одговара Билјана Радева од Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија...

koi se kontaktite preku koi moze da kontaktira so pretsedatelot intro

Кои се контактите преку кои може да контактира со претседателот?

Одговара Билјана Радева од Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија...

kako moze da se zakaze sredba so pretsedatelot intro

Како може да се закаже средба со претседателот?

Одговара Билјана Радева од Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија...

sto moze da napravam dokolku grankite od kaj mojot sosed se visnati vo olucite i gi zapusuvaat intro

Што може да направам доколку гранките од кај мојот сосед се виснати во олуците и ги запушуваат?

...

kade moze da se obratat graganite za postavuvanje na legnat policaec intro

Каде може да се обратат граѓаните за поставување на „легнат полицаец“?

...

dali sopstvenik na idealen del od garazen prostor smee da postavi cvrsta pregrada megu parking mesta intro

Дали сопственик на идеален дел од гаражен простор смее да постави цврста преграда меѓу паркинг места?

Одговара Зоран Василески од Хелсиншкиот комитет за човекови права...

kade da se prijavi kuce koe lae bez prestan intro

Каде да се пријави куче кое лае без престан?

 Одговара Николче Бабовски од Агенцијата за храна и ветеринарство...

Тагови

09 мај 2023

Кој прави проценка на бројот на бездомни кучиња?

 Одговара Николче Бабовски од Агенцијата за храна и ветеринарство...

09 мај 2023

Дали граѓаните може да пријават во Агенцијата за храна и ветеринарство непријатна миризба од ресторани во нивната зграда?

 Одговара Николче Бабовски од Агенцијата за храна и ветеринарство...

09 мај 2023

Дали долгот за данок на имот застарува?

 Одговара Елена Георгиевска од  Македонското здружение на млади правници...

21 февруари 2023

Која е процедурата за замена на регистарските таблички со ознака МК со НМК?

 Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи...

21 февруари 2023

Каква е процедурата за промена на личните документи во кои сè уште стои Република Македонија?

 Одговара Гоце Андреевски од Министерството за внатрешни работи...