fbpx

Сè што треба да знаете за шелтер центрите

Што претставуваат шелтер центрите? Какви услуги им се достапни на жртвите на насилство во шелтер центрите? Дали и децата на жртвите се сместуваат во шелтер центарот? Колку време може да се остане во шелтер центрите?

Јована Георгиева од Центарот за социјална работа – Скопје одговара на овие прашања и објаснува каква е постапката за жртва на родово базирани и семејно насилство добие сместување во шелтер центар и што се презема за нивна безбедност за време на престојот.